vineri, 15 iunie 2012

Back

În ordinea numerelor de pe tricouri, v-am lăsat în suspans cu Patterson, aşadar... în cel de-al cincilea volum din serie, "Al 5-lea călăreţ", fetele din Women's Murder Club se ocupă de rezolvarea enigmei unor morţi misterioase, pacienţii unui spital decedând într-un ritm alarmant cu puţin timp înainte de a fi externaţi, adică în momentul în care erau consideraţi vindecaţi. Cazul devine mai complicat când mama celei mai noi membre a Clubului, avocata Yuki Castellano, are aceeaşi soartă. Cartea are, fapt caracteristic volumelor lui Patterson, un ritm foarte alert, de aceea te obligă oarecum la o lectură rapidă. O sută şi ceva de capitole în ceva mai mult de trei sute de pagini... despre asta vorbesc. Între timp, am văzut că a apărut deja "Al 6-lea caz", pe care nu am reuşit deocamdată să o cumpăr, aşadar mă opresc aici şi revin la Patterson după ce voi citi şi acest volum.
În restul perioadei de aproape 2 luni de la ultima postare, am recitit "Şoapte" de Koontz, ceea ce s-a dovedit a fi o greşeală, deoarece seamănă extrem de mult cu "Mr. Murder", citită nu cu mult înainte. Pe de altă parte, Koontz e un scriitor extrem de prolific, şi e normal să aibă cărţi mai bune şi mai puţin bune. Dacă adăugăm şi factorul subiectiv, va ieşi un top al preferinţelor care este foarte probabil să difere mult de la persoană la persoană.
Acum citesc "Expediţia Sindbad", de Tim Severin. Opţiune cauzată de două motive, şi anume nostalgia - volumul a apărut în 1987 în colecţia Delfin, remember? - şi dorinţa de a schimba puţin genul lecturii. Cartea se încadrează la aventură, docu-aventură aş spune eu, fiind un jurnal de bord al călătoriei pe care autorul a efectuat-o de pe coasta arabă până pe cea chineză cu o ambarcaţiune construită de la zero folosind schiţele şi tehnicile descrise în vechi documente istorice arabe. Intenţia a fost să verifice dacă celebrele călătorii maritime ale lui Sindbad ar fi fost posibile cu navele din respectiva epocă. Adică nave "cusute", scândurile fiind îmbinate prin cusături cu fibră de cocos, nu cu ajutorul cuielor. Expediţia a avut succes, însă cartea descrie pe un ton relaxat şi uneori umoristic toate etapele expediţiei, de la construirea navei la călătoria propriu-zisă, cu oamenii întâlniţi, locuri, cultură, istorie... O lectură relaxantă.
Nu mi-am programat următoarea lectură, dar vă voi ţine la curent. Vin vacanţele şi concediile,  nu uitaţi să vă aruncaţi în bagaje şi o carte bună!